Menu

Aan de Slag Arnhem

*** Covid-19 heeft uiteraard ook impact op Aan de Slag, We focussen ons momenteel zoveel mogelijk op vrijwilligerswerk buiten en hanteren de RIVM-maatregelen***

Aan de Slag bestaat inmiddels al weer bijna 4 jaar in Arnhem en ook in 2021 gaan we verder met deze succesvolle aanpak.
Aan de Slag is van oorsprong een landelijke methodiek ontwikkeld door Pharos.  

 

Wekelijks sluiten bewoners uit Asielzoekerscentrum (AZC) Elderhoeve aan bij Arnhemse vrijwilligersklussen

Bewoners van AZC Elderhoeve krijgen zo de kans actief bezig te zijn, een zinvolle bijdrage te leveren, de Nederlandse taal te leren,
Nederland te ontdekken en daarmee aan hun toekomst te werken.

Maatschappelijke organisaties krijgen gemotiveerde vrijwilligers, breiden mogelijk hun vrijwilligersbestand uit en bieden Nederlanders en nieuwkomers de kans om elkaar op een plezierige manier te ontmoeten en te leren kennen.

Gemeenten bieden nieuwkomers de mogelijkheid om te participeren in de samenleving, geven concreet invulling aan meedoen voor iedereen (inclusie) zodat inwoners op een laagdrempelige manier met elkaar in contact komen en bevorderen zo de leefbaarheid in hun wijken.

Verschillende lokale partijen werken met elkaar samen: bewoners AZC, medewerkers COA, Vrijwilligerscentrale Arnhem, maatschappelijke organisaties en gemeente Arnhem.  

Ben je benieuwd wat voor vrijwilligersklussen er allemaal worden gedaan neem dan eens een kijkje op onze facebookpagina.
Aan de Slag Arnhem is te volgen op Facebook 

 

Heb je een klus of wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met:
Imke van Ophuizen of Sanne van der Werff: aandeslag@vrijwilligerscentralearnhem.nl