Menu

De verwarde man, helderheid omtrent Psychoses

Deze avond staat in het teken van psychosegevoeligheid en zal vanuit allerlei verschillende perspectieven worden belicht door Jeroen Zwaal (1974) samen met Henk van Empel een andere ervaringsdeskundige.

Jeroen is ervaringsdeskundige, hij heeft zelf vijf psychoses meegemaakt. Deze persoonlijke achtergrond heeft altijd een rol gespeeld in zijn werk als hulpverlener, ambulant begeleider en later als coach. Op persoonlijke en wetenschappelijke wijze kan hij de psychose duiden als: ‘een gezonde reactie op een ongezonde omgeving’. 

 

Vaak is een psychose een natuurlijke manier van reageren op trauma en opgelopen spanningen. Juist met die spanning, daar kan je iets mee doen, is één van de achterliggende gedachten. 

 

Wat..., hoe..., waarom...? Deze avond zal een interactieve avond zijn waar elke vraag welkom is en we kunnen putten uit elkaars aanwezige deskundigheid. Ook zal er aandacht zijn voor concrete vragen die nuttig zijn in het werkveld: Wat kan je als naaste of collega doen? “Waaraan herken je een psychose?”, “Hoe kan preventie eruit zien?” “En wat is er nodig na een psychotische crises?”

 

De avond zal worden afgewisseld met creatieve intermezzo’s, kleine persoonlijke puzzelstukjes van Jeroen die er uiteindelijk voor hebben gezorgd dat zijn puzzel een compleet en helder verhaal werd. 

 

Jeroen Zwaal is in 2017 landelijk bekend geworden op radio en televisie na de lancering van de app: ‘VR De Verwarde Man, een virtual reality ervaring over Psychose’. Hij werkt als web redacteur voor de site PsychoseNet.nl en is zelfstandig coach en trainer met zijn bedrijf ‘Verbeelding van Kracht ’, waarmee hij ook workshops geeft met deze VR. 

 

Inschrijven

Inschrijven

Algemene informatie

Data en tijden

maandag 26 november 2018 van 19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).

Plaats/accomodatie

Geniet in de Weerd, Weerdjesstraat 168, Arnhem

Trainer

Jeroen Zwaal en Henk van Empel

Extra informatie

https://debagagedrager.nl/projecten/de-verwarde-man/