Menu

Medewerkers

Hanneke Schweitzer
Adviseur

Telefoon: (026) 44 22 833 / (06) 159 600 91
E-mail: 
Aanwezig: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
(wijk: Arnhem NO en Arnhem NW)


Ik ben in verschillende verbindende rollen werkzaam als adviseur bij de vrijwilligerscentrale. Zo bezoek ik regelmatig organisaties om hen te ondersteunen bij hun vrijwilligersbeleid en om vrijwilligers beter te kunnen informeren over de organisaties. Ik breng mensen en organisaties onderling graag met elkaar in contact. Dit gebeurt in individuele gesprekken maar bijvoorbeeld ook bij de kwartiertafel of bij diverse bijeenkomsten in de wijk. Daarnaast coördineer ik als gecertificeerd stagemakelaar de maatschappelijke stage, samen met scholen en organisaties. Tenslotte heb ik dagelijks informatieve en verkennende gesprekken met mensen die vrijwilligerswerk zoeken, onderhoud ik de vacaturebank en verzorg ik voorlichtingen over vrijwillige inzet.

 

Rineke Luijckx
Adviseur

Telefoon: (026) 44 22 833
E-mail: 
Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag
(wijk: Presikhaaf)


Vrijwilligerswerk biedt mensen de mogelijkheid om weer mee te doen aan de maatschappij. Mensen die moeilijk een plek vinden op de arbeidsmarkt, zoals arbeidsongeschikten, mensen met psychische problemen en anderstaligen. Ik ondersteun u in het zoeken naar passend vrijwilligerswerk. Ook kunt u bij mij terecht voor het taalmaatjesproject, waarbij anderstaligen en vrijwilligers gekoppeld worden aan elkaar. Marieke Kramer
Adviseur

Telefoon: (026) 44 22 833 (algemeen) / 06 46174638
E-mail: 
Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag
(wijk:
Malburgen W/Malburgen O/Eimersweide/'t Duifje)

‘Hoe krijg ik mijn vrijwilligersbeleid op orde? Wanneer is mijn organisatie aantrekkelijk voor vrijwilligers? Wat is een goede manier om vrijwilligers te werven?’ Dit zijn allemaal vragen waarbij ik u kan helpen. De afgelopen jaren heb ik bij tientallen organisaties in de keuken gekeken waardoor ik weet hoe je succesvol met vrijwilligers kunt werken. Ook heb ik veel contacten met vrijwilligers en weet daardoor goed wat zij belangrijk vinden. Ik adviseer u graag over het juiste vrijwilligersbeleid voor uw organisatie. Dat hoeft echt geen boekwerk te zijn, met de belangrijkste zaken op papier komt u al een heel eind. Wilt u uw vrijwilligersbeleid (laten) toetsen voor het keurmerk Goed Geregeld, dan kan ik u daar alles over vertellen. Hebt u advies nodig over vrijwilligersbeleid, vrijwilligerswerk of zoekt u een taalmaatje? Neem contact met me op, dan maken we een afspraak.

 

Hermien van Setten
Adviseur

Telefoon (026) 44 22 833 / (06) 211 31 586
E-mail: 
Aanwezig: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
(wijk: Centrum/Spijkerkwartier/Arnhemse Broek)


Vanuit de sector onderwijs en gezondheidszorg kwam 5 jaar geleden alles bij elkaar binnen mijn huidige functie. Ik houd me vooral bezig met deskundigheidsbevordering voor u als vrijwilliger. Naast het reguliere aanbod met trainingen en workshops ga ik in op vragen vanuit organisaties om zo maatwerk te leveren. Ik denk met de vrijwilligerscoördinator van een organisatie mee over de vorm en inhoud en zoek daarbij de meest geschikte trainer. Voor o.a. het project Vrijwillige Coach geef ik zelf met veel plezier de starterstraining. Wanneer u binnenloopt bij ons op de Weerdjesstraat in Arnhem, dan adviseer ik u ook graag over vrijwilligerswerk doen.


Liesbeth te Lindert
Secretariaat

Telefoon: 026-4424970
E-mail: of over trainingen 
Aanwezig: iedere werkdag van 9.00-12.00 uur


Sinds de oprichting van Volare ben ik verantwoordelijk voor het reguliere aanbod van trainingen. Daarbij regel ik ook de inschrijvingen, de plaatsing en alle facilitaire taken die daarbij horen. Elk half jaar weer zorgen wij voor een aantrekkelijk en gevarieerd aanbod zodat vrijwilligers beter geschoold worden in de vaardigheden die zij nodig hebben om hun taken goed en met plezier uit te kunnen voeren. Het grote aantal belangstellenden voor onze trainingen en de hoge waardering die wij krijgen van onze cursisten bewijst het nut en succes van Volare.
 

Imke van Ophuizen

Adviseur

Telefoon: (026) 4422833 / (06) 11512043
E-mail:
Aanwezig: maandag, woensdag, donderdag
(wijk: Schuytgraaf/Elderveld, Elden/de Laar)

Sinds 2002 werk ik bij Rijnstad en heb ik verschillende functies uitgevoerd in de Arnhemse wijken. Te denken aan "achter de voordeur projecten" , onderwijsvoorrangswerk, opbouwwerk en kwartiermaken. 
Vanaf januari 2017 ben ik het team van de vriijwilligerscentrale komen versterken. 

Naast de reguliere werkzaamheden bij de vrijwilligerscentrale coordineer ik samen Sanne van de Werff het project Aan de Slag. en samen met mijn collega Hanneke Fiesler coordineer ik Vrijwillige coach en het project Coach Kees. 

Vanuit mijn vorige functies ben ik gewend om te netwerken, te verbinden en in te spelen op maatschappelijke ontwikkelingen en dit ga ik in mijn huidige functie samen met mijn team doorzetten. 
Mocht u het leuk vinden om een afspraak te maken, bel of mail mij gerust! Of loop eens binnen bij “In de Weerd” waar de Vrijwilligerscentrale is gehuisvest.