Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk de webversie

Vrijwilligerswerk in tijden van Corona

De afgelopen maanden is er enorm veel veranderd in het vrijwilligersveld. Waar de ene organisatie alle werkzaamheden voor vrijwilligers moest stopzetten onstonden er andere initiatieven die juist heel veel vrijwilligers konden gebruiken. Langzaam aan kunnen sommige organisatie weer gaan opstarten. Dit brengt de nodige aanpassingen met zich mee. Andere organisaties willen heel graag maar kunnen nog niet. Ook zij zijn bezig met het organiseren voor de toekomst. 

Om iedereen wat verder op weg te helpen hebben we in deze nieuwsbrief een aantal artikelen verzameld die licht kunnen werpen op de opgave waar we voor staan. Wat moet je allemaal aanpassen? Hoe gaan we dat doen? Wat doen we in de tussentijd met onze vrijwilligers? Hoe kunnen we de vrijwilligers gemotiveerd houden? 

We hopen dat deze nieuwsbrief je weer een stapje verder kan helpen. Heb je behoefte om te sparren? We denken graag met je mee! Mail dan naar info@vrijwilligerscentralearnhem.nl

Veel plezier en succes voor de organisaties die weer open mogen en veel sterkte en geduld voor diegenen voor wie het nog niet zover is!

Popel-vrijwilligers vs Voorzichtige Vrijwilligers

In veel organisaties die met vrijwilligers werken heeft de afgelopen maanden alles stil gelegen. Nu de maatregelen versoepeld worden, zijn er vrijwilligers die zo snel mogelijk weer aan de slag willen en die desnoods zelf iets organiseren. Er zijn ook vrijwilligers die onder geen beding het huis uit komen. Hoe ga je daar mee om? Lees het in het artikel van Willem-Jan de Gast van Nomade Training en Advies.

Contact houden met je vrijwilligers

Hoe houd je contact als je vrijwilligers een lange tijd niet kunnen komen meewerken? Hoe houd je ze betrokken? Lees de tips die gekomen zijn uit de webinar georganiseerd door Kenniscentrum VrijwilligersAanZet

Mooi overzicht van het NOV

Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) verzamelt alle relevante informatie rondom Corona en vrijwilligerswerk. In deze link vind je bijvoorbeeld protocollen voor verschillende sectoren, vind je een aanbod voor e-learning voor vrijwilligers of kun je je aanmelden voor een  Webinar: Vrijwillige energie vasthouden, hoe doe je dat? (4 juni van 12.30 tot 13.30 door Lucas Meijs en Willem-Jan de Gast). 

Invulprotocol voor buurthuizen en ontmoetingscentra

Het LSA is een sterk landelijk netwerk van actieve bewonersgroepen, zoals bewonersorganisaties, buurthuizen in zelfbeheer, BewonersBedrijven en coöperaties. Het is een vereniging met veel leden uit heel Nederland. Ze bundelen hun kracht, hun stem en ze delen kennis. Om buurthuizen en ontmoetingscentra op weg te helpen hebben zij een invulprotocol ontwikkeld.

Je hebt je ingeschreven via de website. Wil je deze nieuwsbrief niet meer ontvangen dan kun je jezelf uitschrijven 

#